понеділок, 29 лютого 2016 р.

519249_kniga_babochki_cvety_pticy_2560x1600_www.GdeFon.ru_Був проведений експеримент, в ході якого учасникам спочатку пропонували виконати серії різних вправ чи тестів, здатних викликати стрес. Після чого учасники експерименту вибирали один з наведених вище методів релаксації.

Магнітно-резонансне дослідження мозку читаючих людей показало, що при читанні сторінок про запахи, різних ландшафти або смаки в мозку активізуються відповідаючі за сприйняття ділянки. Так само якби людина відчувала все це в реальності. Причому цей ефект зникає, якщо дивитися телевізор або грати в ігри.
У процесі дослідження виявилося, що читання знижує ступінь стресу на 68%. Всього шести хвилин достатньо, щоб розслабити м’язи і нормалізувати удари пульсу. Прослуховування музики знизило стрес на 61%. Чашка кави або чаю – в 54%, а прогулянка – всього в 42%. Вибір книг анітрохи не впливав на ефективність способу. Для позбавлення від стресу підходить практично будь-яка книга, досить зрозуміти сюжет і зануритися в книгу з головою. Отже приємного вам читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар